Lieve papa en mama

Het kind spreekt……

Bijna tien jaar geleden, in 2015, schreef ik onderstaande tekst. Ik kan me nog herinneren dat ik uren over de Isabellegreend (natuurgebied in de buurt) had gelopen en nadat ik thuis kwam voelde ik dat ik iets op moest schrijven. De woorden stroomden als vanzelf op papier. Ik voelde dat de tekst vanuit mijn Hart kwam, vanuit een diep weten dat verder gaat dan het weten van het brein.

Als ik de tekst weer lees dan voel ik een diepe verbinding met het kind in mij die al op jonge leeftijd verlangde naar Eenheid en Harmonie, gewoonweg omdat dat voor mij het enige logische leek in het leven. Ik vond die Eenheid en Harmonie bij onze huisdieren en in de natuur, waar ik als kind veel en graag vertoefde. Als ik niet in de natuur was dan verslond ik het ene na het andere boek, bestudeerde kleine beestjes onder de microscoop, was aan het fotograferen, tekenen, gedichten schrijven of toneelstukjes opvoeren.

De magie is er!

 Ik voel dat deze boodschap altijd weer ook voor mijzelf geldt, zeker op dit moment in deze verwarrende tijd waarin we worden overspoeld met verwarrende informatie en prikkels die ons niet aanspreken op onze eigen kracht maar ons juist meer in twijfel kunnen brengen en uit onze balans halen. Informatie en prikkels die ons niet verbind met ons ware zelf, maar terugzet in (oude) denkpatronen en angsten, verdeeldheid schept en ons weghoudt van de voor mij zo vanzelfsprekende waarheden als Eenheid, Liefde, Harmonie en Vrede.

De woorden maakte het kind in mij weer wakker en ze vroeg me om naar buiten te gaan, te spelen en te dansen, te lachen, op avontuur te gaan, te ontdekken en de magie van het Leven weer te voelen, tot in elke cel van mijn wezen. En dat voelde goed!! Want ik herkende weer snel mijn ware aard, vol vertrouwen, blijdschap en verwondering.

Je kunt pas echt ZIEN als je ook je hart open zet

En die ware aard krijgen we dagelijks gespiegeld door de kinderen om ons heen. Juist als je conflict voelt of het gevoel hebt dat je aan het overleven bent zullen de kinderen ons laten zien wat er nodig is. Of je nu ouder bent, grootouder, verzorger of leerkracht, ze vragen je om naar binnen te gaan en contact te maken met het magische kind in jezelf.  Bestempel het gedrag van de kinderen niet te snel als ‘ongewenst’, maar kijk, kijk ECHT. Neem het kind bij de hand, ga naar buiten en zet je hart open.  Dan komt jouw eigen magische kind vanzelf tevoorschijn.

Lieve papa en mama

Ik ben zo zuiver, zo licht
Ik voel elke oneffenheid in dit universum
Vraag me niet waarom ik doe wat ik doe
Kijk in mijn ogen en zie jouw onzekerheid weerspiegelt

Ik ben zo zuiver, zo licht
Ik wordt geleid door mijn innerlijk weten
Zeg niet tegen me dat ik me normaal moet gedragen
Kijk in mijn ogen en zie jouw angsten weerspiegelt

Ik ben zo zuiver, zo licht
Ik voel precies wat Waarheid is
Verlang niet van me dat ik me aanpas
Kijk in mijn ogen en zie jouw boosheid weerspiegelt

Ik ben zo zuiver, zo licht
Ik zie het Licht door de chaos heen schijnen
Zeg tegen me dat je me ziet en dat je van me houdt zoals ik ben
Want alleen waar de Liefde woont kan ik gerust gaan slapen

Ik ben zo zuiver, zo licht
Ik zie wie jij werkelijk bent papa, Ik zie wie jij werkelijk bent mama
Sta op, neem je plek in en leef jouw Meesterschap
Zodat ik morgen net zo trots kan zijn op jou

Want ik wil met je dansen, vliegen en spelen door het leven
Lachen en genieten, creëren en toveren
Pak mijn hand, ik wijs je de weg
naar de ware magie van het leven

Voor de papa’s en mama’s van de kinderen van deze tijd
In licht en liefde
Nathalie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *